lørdag den 20. juni 2009

KONG med muligheder


Skrevet af Majbrit Skou

Vi har nu fået det klassiske originale hundelegtøj KONG hjem. KONG er et interaktivt legetøj, der har mange muligheder for at beskæftige din hund.


Historien om KONG

Historien handler om en forhenværende politihund Fritz og dens ejer, samt en Folkevogn. Politihunden Fritz havde en mani, med at tygge sten. Det ødelagde hans tænder og frustrerede hans ejer, Joe Markham.

En aften da Joe arbejdede på sin Folkevogn, var Fritz igen i gang med at tygge på sten. I bar desperation, begyndte Joe, at smide dele fra bilen hen til Fritz, for at aflede ham fra sit stentyggeri. Slanger fra bilens radiator havde ingen interesse, og andre dele var heller ikke interessante. Først da en mærkelig udseende del fra motorummet røg hen til Fritz, blev hans interesse vakt - og KONG var født.

I 1976 blev KONG sat i produktion af Joe, og det holdbare legetøj er siden blevet en klassiker verden over.
Forebyg adfærdsproblemer

Hunde er af natur født til at arbejde for føden. De skal bruge deres hjerner, samt deres fysiske styrke, for at holde sig mentalt sunde og raske - og dermed undgå forskellige former for adfærdsproblematikker. Med aktivitetslegetøjet KONG, kan du på en sund måde aktivere din hund. Væn hunden til, at den ikke får alt sin mad serveret i en skål, men at den skal arbejde for noget af det. Så får du en glad og sund hund, samt du forebygger evt. adfærdsproblemer.

Og forebyggelse er trods alt bedre end heldbredelse.


Hvordan bruges en KONG?

På grund af KONG´s lidt mærkværdige form, har den mange muligheder i brug.

Brug den som kastelegetøj:
Dens sjove facon gør, at den springer i forskellige retninger, så din hunds jagt-instinkt bliver udfordret.


Brug den til foder:
Da KONG er hul inden i, er den perfekt til at komme mad i, så din hund skal ligge og slikke det ud. Det holder hunden beskæftiget og samtidig udfordre du dens evne til problemløsning - Hvordan skal jeg lige få den lækre haps ud, der er i bunden?

Brug den som belønning efter træning:
Mange hunde syntes, at en sjov leg efter endt træning, er den bedste belønning den kan få. Du kan evt. kaste med den eller have den klar med lækkert fyld i.

Leg gemmeleg med din hund:
En anden sjov leg, du kan lege med KONG, er gemmeleg. Fyld KONG´en op med lækkerier og gem den for hunden. Er din hund ikke vant til at finde ting, skal du gemme den et meget nemt sted til at starte med. Efterhånden som din hund kender din komando for at finde KONG´en (det kan være "Find KONG"), kan du øge sværhedsgraden. Gem den i højden, under noget, i en kasse el. lign. På den måde kan du hele tiden gøre det sværere og sværere for hunden. Men i sidste ende får den sin belønning - nemlig en KONG fyldt med guf.

Din hund er nu beskæftiget i længere tid, både med at lede efter sin KONG og med at få lækkerierne ud af den bagefter.
Leg legen inde og ude. Brug den i skoven, på stranden eller hvor du og din hund går tur. Din hund vil elske det!!


Hvad skal jeg komme i KONG?

Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan komme i. Det eneste du skal tænke på er, at det skal være ting, som din hund kan tåle og ikke mindst kan lide. Nedenfor har vi lavet et par forslag:

Den klassiske:
Bland hundens tørfoder med leverpostej og fyld det i. En sundere udgave er at bruge torskerog i stedet for leverpostej.

Den sunde:
Bland torskerog eller tun med æblerstykker, gulerødderstykker (kogt eller rå) og fyld det i. Her kan du også blande tørfoder i eller alt mulig andet.

Sommerfristelse:
Mos en banan og bland det med bær, æbler el.lign. Kom det ned i KONG´en og frys det ned, så har din hund en lækker kold fristelse til de varmeste dage - som til og med er sund.

Den med resterne:
Kyllingekød eller andet kød (bare ikke alt for saltholdigt) fra aftensmaden dagen før. Skær det i tern og bland det med kogte ris eller kogt pasta. Bland lidt surmælksprodukt eller jordnødddesmør i for at gøre det klægt, så det bliver i KONG´en.

Alle ovenstående ingredienser kan blandes på kryds og tværs. Og der kan tilføjes endnu flere, alt efter hvad din hund kan lide.
HUSK - at hunde ikke har samme grænse for hvad der er lækkert/ulækkert som vi har. Hvis de kan li´ det, så spiser de det.
Har du mere end en KONG, kan du med fordel fylde flere på en gang og fryse dem ned. Så har du altid en dejlig kold beskæftigelse til din hund, på de varmeste dage.
Har din hund specielle kost behov pga. allergi eller overvægt, så tag en snak med din dyrelæge, så du kan få nogle gode råd til sammensætning af foderet i din KONG. Du kan også vælge, at komme hunden almindelig tørkost opblødt i vand i.

Vær opmærksom


Når du giver din hund nyt legetøj, skal du altid holde den under observation. Alt hundelegtøj kan tygges i stykker, hvis hunden er ihærdig nok.


Hvis du har gode forslag, eller gerne vil fortælle om hvordan du og din hund bruger KONG, så er du hjertelig velkommen til at skrive det på vores blog.

WOOF fra SmileyDog


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar